Wij verwachten in het najaar 2022 weer pups.

Jullie willen graag een pupje, daarom zijn jullie op deze pagina terecht gekomen. Dat is natuurlijk heel erg leuk. Maar voor jullie echt voor een pupje gaan, vinden we het belangrijk het volgende onder de aandacht te brengen.

 

Een pup ja of nee?

Een pup schaf je niet aan voor even, om een nare tijd te overbruggen of je vrij gevallen tijd op te vullen of omdat ze zo schattig zijn.  Als je een pup aanschaft dan is dit voor het leven van die betreffende pup, bij een labrador spreken we dan al gauw over 12 a 13 jaar.

De meeste pupkopers denken dat het wennen van en met een pupje met 3 weken vakantie opnemen wel geregeld is. Het hechten van pup en eigenaar, het opvoeden en alleen laten/ leren zijn van een pup is een vaak onderschat fenomeen is mijn ervaring. Een hond is een sociaal dier, die graag mensen om zich heen heeft, zeker een jonge pup die net bij zijn moeder en nestgenoten weg is, heeft jou heel hard nodig als begeleider en dat fix je niet in 3 weken.

 

Het kost tijd en geduld om aan elkaar te wennen en elkaar te leren begrijpen. Alle pups bijten, dat is niet leuk maar hoort bij zijn ontwikkeling en gaat rond de 16 weken over, maar dat kan best een heftige periode zijn, zeker als er nog jonge kinderen in huis zijn. Ook slapen de meeste pups de eerste maand s nachts nog niet door, of is je nacht relatief kort, van 12 uur s nachts tot 6 uur in de ochtend.  Ook dat is best pittig.

 

Rust en regelmaat zijn heel belangrijk voor je pup, kun je dit niet bieden dan krijg je een overprikkelde pup die allerlei ongewenst gedrag gaat vertonen, zoals overal in bijten, slopen, blaffen, aandacht opeisen etc. etc.

 

Dan het alleen blijven, een pup kan pas als hij 6 maanden is zo'n 4 uurtjes alleen blijven. En de weg daar naar toe is er echt eentje van de geleidelijkheid. De pup kan ook gewoon niet eerder zo lang zijn plasje ophouden. Dus als je aan een pupje begint ben je hiervan bewust, veel van huis zijn en een hond gaan gewoon niet samen is mijn mening. 

 

Nestjes

Af en toe hebben wij een nestje Labradorpups. Daarbij kijken we zeer kritisch naar de combinatie van teef en reu. Niet alleen het uiterlijk speelt een rol, maar nog meer de gezondheid, het karakter en temperament van de honden. Natuurlijk komen teef en reu uit zorgvuldig geteste, gezonde lijnen en voldoen ze aan de gestelde gezondheidseisen uit het fokreglement van de Nederlandse Labrador Vereniging en Labrador Kring Nederland. Wij fokken sportief gebouwde labradors (Dual purpose) waar wel wat mee ondernomen moet worden, 2 wandelingen per dag is echt te weinig voor onze honden, ze moeten wel uitgedaagd worden met activiteiten waarbij mentale uitdaging belangrijk is.

 

Onze pups groeien in huiselijke kring op. Wij besteden veel tijd aan het socialiseren van de pups zodat je een evenwichtige pup mee naar huis neemt. Maar wij verwachten ook van u als toekomstige pupkoper dat u zich verdiept in en voorbereidt op de komst van de pup zodat beide een optimale start hebben. Wij geven jullie graag advies.

De pups hebben natuurlijk een FCI Stamboom en de pups zijn gechipt door de Raad van Beheer en hebben een dierenpaspoort. De prijs van onze pups met stamboom is ongeacht kleur en geslacht hetzelfde.

 

Als je bij ons een pup wilt kopen, willen wij graag eerst kennismaken met jou/jullie als toekomstige eigenaar. Een goed contact met onze pupkopers vinden wij namelijk erg belangrijk. Wij maken eerst persoonlijk kennis met toekomstige eigenaren voordat we mensen een pup beloven. We kennen dus nooit telefonisch of via de mail een pup toe. Wij vinden het erg belangrijk dat je weloverwogen kiest voor een pup die bij jullie situatie past. Ook moet er een wederzijds vertrouwen zijn tussen jullie en ons.

 

Nadat je het Aanmeldformulier voor een pup  hebt ingevuld en we telefonisch contact hebben gehad wat van twee kanten positief is ervaren, dan plaatsen wij je op onze puplijst. Zodra er pups verwacht worden nemen wij contact met je op. Als de pups geboren zijn, verwachten wij dat je minimaal drie keer naar de pups komt kijken, vaker mag natuurlijk ook! Tijdens deze bezoekjes zoeken wij op basis van jullie wensen naar de meest geschikte pup uit het nest. Wij laten onze pups testen door een hondengedragstherapeut (de zogenaamde puppy test). Zo kunnen wij de juiste pup bij de juiste eigenaar plaatsen. Je mag dus wel een voorkeur uitspreken maar wij wijzen de pups toe.

 

Natuurlijk houden wij jullie regelmatig op de hoogte met informatie over het wel en wee van de pups en met foto’s van de pups. Wij zullen je helpen met al je vragen rond de aanschaf van uw pup. Vuur ze dus gerust op ons af: we vinden het een fijn idee dat je veel wilt weten. Daarbij maakt het niet uit of je al eerder een hond of Labrador heeft gehad, of dat het je eerste hond wordt.