Ryba

Ryba is geboren op 30 augustus 2019. Ze is een leergierige en iets gevoelige dame die af en toe nog  de puberpruik op heeft. Ze was de eerste pup die oogcontact met mij zocht. Ze maakt nog steeds makkelijk contact en wil graag samen met mij dingen doen en is zelfs iets te graag bij mij in de buurt. Ze ligt het liefst s avonds als alles is gedaan bovenop mij of strak tegen me aan. 

 

Ryba ontpopt zich als een leergierig dame die ook af en toe haar eigen agenda heeft. Dat is even wennen voor mij, ik kan me niet herinneren dat dit met Ceska en Mistek ook zo was .

 

Ze is qua spel met andere honden voor de duvel niet bang en kan dan ook een behoorlijke snelheid ontwikkelen en geeft de ander dan het nakijken. Als puber was ze soms wat onzeker naar andere honden en liet dan maar meteen even een blafje horen. Gelukkig wordt ze in alles steeds volwassener en loopt ze nu op een enkeling na alle honden rustig voorbij. Ze lijkt in veel dingen op haar oma, zo moet ze door iedere waterplas lopen, graven in de tuin en is het liefste de hele dag buiten.  Net zoals Ceska en Mistek kan ze goed andere honden lezen, zal ze het initiatief altijd bij de ander laten als ze ziet dat dat hondje een kennismaking spannend vindt. Maar van opdringerige honden moet ze niets hebben en laat ze dit duidelijk weten. 

 

We zijn volop bezig met de jachttraining en zo goed ze het als pup deed zo wisselvallig werkte ze in de puberteit. De laatste tijd gaat het gelukkig steeds beter en wordt ze langzaam wat stabieler.  Ze verbaast me vaak zowel in positieve als negatieve zin, maar dat hoort natuurlijk helemaal bij haar leeftijd ! 

 

Exterieur resultaten

Dogshow Eindhoven (te Venray, februari 2020) Zeer veelbelovend

International  Dogshow  (Maastricht, 2 dagen September 2021), 2x Zeer Goed

 

Training
Puppy en Puber cursus

Jachttraining 

Mantrailing 

Detectie

 

Gezondheidsuitslagen
Heupdysplasie: HD – A
      Botafwijking: 0
      Norbergwaarde: 32,5
Ellebogendysplasie: Vrij
Optigen: prcd-PRA: Normaal

Stargardt: vrij

Combibreed pakket Labrador: EIC drager, verder alles normaal of vrij

ECVO onderzoek juli 2022 alles normaal

Hartonderzoek  DCM en TVD (november 2021) geen afwijkingen.