Ryba

Ryba is geboren op 30 augustus 2019. Ze is een leergierige en iets gevoelige dame. Ze was de eerste pup die oogcontact met mij zocht. Ze maakt nog steeds makkelijk contact en wil graag samen met mij dingen doen en is zelfs iets te graag bij mij in de buurt. Ze ligt het liefst s avonds als alles is gedaan bovenop mij of strak tegen me aan. 

 

Ryba ontpopte zich als een leergierig dame die ook af en toe haar eigen agenda had. Dat is even wennen voor mij, ik kan me niet herinneren dat dit met Ceska en Mistek ook zo was. Maar inmiddels is ze met haar 4,5 jaar volwassen en stabiel. Heeft ze zich ontpopt tot een heel zorgzame maar duidelijke moeder voor haar pups. Ook haar werklust is nu stabiel en betrouwbaar geworden, heeft het aanduwen plaats gemaakt voor "remmen".

 

Ze is qua spel met andere honden voor de duvel niet bang en kan dan ook een behoorlijke snelheid ontwikkelen en geeft de ander dan het nakijken. Als puber was ze soms wat onzeker naar andere honden en liet dan maar meteen even een blafje horen. Ze lijkt in veel dingen op haar oma, zo moet ze door iedere waterplas lopen, graven in de tuin en is het liefste de hele dag buiten. Aan "vreemde/nieuwe" honden moet ze altijd even wennen, maar als ze in alle rust haar (geur) informatie heeft gehaald is het ijs snel gebroken. Maar van opdringerige honden moet ze niets hebben en laat ze dit duidelijk weten. 

 

We zijn volop bezig met de jachttraining en zo goed ze het als pup deed zo wisselvallig werkte ze in de puberteit. De laatste tijd gaat het gelukkig heel goed en is ze stabiel, vooral haar steadiness is super, nou bijna super want het schot van het jachtgeweer zet haar wat te vroeg in actie! 

 

Exterieur resultaten

Dogshow Eindhoven (te Venray, februari 2020) Zeer veelbelovend

International  Dogshow  (Maastricht, 2 dagen September 2021), 2x Zeer Goed

 

Wedstrijd resultaten

SJP Horst, september 2023, B-diploma

 

Training
Puppy en Puber cursus

Jachttraining 

Mantrailing 

Detectie

 

Gezondheidsuitslagen
Heupdysplasie: HD – A
      Botafwijking: 0
      Norbergwaarde: 32,5
Ellebogendysplasie: Vrij
Optigen: prcd-PRA: Normaal

Stargardt: vrij

Combibreed pakket Labrador: EIC drager, verder alles normaal of vrij

ECVO onderzoek juli 2022 alles normaal

Hartonderzoek  DCM en TVD (november 2021) geen afwijkingen.

Embark test, all clear behalve EIC