Ryba

Ryba is geboren op 30 augustus 2019. Ze is een leergierige puber. Ze was de eerste pup die oogcontact met mij zocht. Ze maakt nog steeds makkelijk contact en wil graag samen met mij dingen doen.

 

Ryba ontpopt zich als een leergierig dame die ook af en toe haar eigen agenda heeft. Dat is even wennen voor mij, ik kan me niet herinneren dat dit met Ceska en Mistek ook zo was .

 

Ze is qua spel met andere honden voor de duvel niet bang, al hoewel ze af en toe een onzekere puber is die maar meteen even een blaf laat horen. Ze lijkt in veel dingen op haar oma, zo moet ze door iedere waterplas lopen, graven in de tuin en is het liefste de hele dag buiten.  Net zoals Ceska en Ryba kan ze goed andere honden lezen, zal ze het initiatief altijd bij de ander laten als ze ziet dat dat hondje een kennismaking spannend vindt. 

 

We zijn volop bezig met de jachttraining en zo goed ze het als pup deed zo wisselvallig werkt ze nu. Ze verbaast me vaak zowel in positieve als negatieve zin, maar dat hoort natuurlijk helemaal bij haar leeftijd, een puber van ruim 1 jaar !

Mantrailen doen we ook samen en heeft ze een goede drive en loopt al best moeilijke trails zonder veel moeite, met haar neus werken vind ze echt het einde. 

 

Exterieur resultaten

Dogshow Eindhoven (te Venray, februari 2020) Zeer veelbelovend

 

Training
Puppy en Puberles

Jachttraining 

Mantrailing

 

Gezondheidsuitslagen
Heupdysplasie: HD – A
      Botafwijking: 0
      Norbergwaarde: 32,5
Ellebogendysplasie: Vrij
Optigen: prcd-PRA: Normaal

Combibreed pakket Labrador: EIC drager, verder alles normaal of vrij