In Zuid-Limburg, onder de rook van Maastricht en in het stroomgebied van de Maas en Geul wonen wij,  Peter en Ellen met onze twee zwarte labradors Ceská en Místek . We kunnen met de honden heerlijk wandelen langs de Geul, het Juliana kanaal en de Maas, maar ook het hellingbos ligt om de hoek. Een waar wandel- en zwemparadijs voor de honden.

Af en toe hebben wij een nestje Labradorpups. Natuurlijk zijn wij lid van de Nederlandse Labrador Vereniging en de Labradorkring en fokken we conform de fokrichtlijnen van beide verenigingen. De kennelnaam Nová Paka is afgeleid van de geboorteplaats van onze hond Ceská. Een dorpje vlak bij Praag, in Tsjechië.

 

Wij zijn graag bezig met honden en verslinden alle vakinformatie. Ellen heeft Kynologische Kennis 1 gedaan en is gediplomeerd Kynologisch instructeur en gedragstherapeut . Ceska vind mantrailen bij http://school4dogs.nl heel erg leuk, ondanks haar leeftijd. Met Mistek volgt Ellen als voorjager  jachttraining. Op1Lijn is de hondenschool en gedragstherapie praktijk van Ellen.