In Zuid-Limburg, onder de rook van Maastricht en in het stroomgebied van de Maas en Geul wonen wij,  Peter en Ellen met onze twee zwarte labradors Ceská en Místek . We kunnen met de honden heerlijk wandelen langs de Geul, het Juliana kanaal en de Maas, maar ook het hellingbos ligt om de hoek. Een waar wandel- en zwemparadijs voor de honden.

Af en toe hebben wij een nestje Labradorpups. Natuurlijk zijn wij lid van de Nederlandse Labrador Vereniging en de Labradorkring en fokken we conform de fokrichtlijnen van beide verenigingen. De kennelnaam Nová Paka is afgeleid van de geboorteplaats van onze hond Ceská. Een dorpje vlak bij Praag, in Tsjechië.

 

Wij zijn graag bezig met honden en verslinden alle vakinformatie. Ellen heeft Kynologische Kennis 1 gedaan en is gediplomeerd Kynologisch instructeur, Jachthondeninstructeur en gedragstherapeut . Ceska is 12 jaar en met pensioen, haar rondjes wandelen worden korter en het tempo trager. Maar ze heeft nog plezier in het leven.  Met Mistek doet Ellen als voorjager jachttraining en aan mantrailen. Op1Lijn is de hondenschool en gedragstherapie praktijk van Ellen.