In Zuid-Limburg, onder de rook van Maastricht en in het stroomgebied van de Maas en Geul wonen wij,  Peter en Ellen met onze twee zwarte labradors Místek en Ryba. We kunnen met de honden heerlijk wandelen langs de Geul, het Juliana kanaal en de Maas, maar ook het hellingbos ligt om de hoek. Een waar wandel- en zwemparadijs voor de honden.

Af en toe hebben wij een nestje Labradorpups. Natuurlijk zijn wij lid van de Nederlandse Labrador Vereniging en de Labrador Kring Nederland en fokken we conform de fokrichtlijnen van beide verenigingen. De kennelnaam Nová Paka is afgeleid van de geboorteplaats van onze eerste Labrador Ceská. Een dorpje vlak bij Praag, in Tsjechië. Ceska is de stammoeder van onze kennel, zij kwam in juli 2007 in ons leven en begon ons Labrador avontuur.

 

Wij zijn graag bezig met honden en blijven graag op de hoogte van alle laatste inzichten met betrekking tot het fokken van gezonde honden en hondengedrag. Ellen heeft Kynologische Kennis 1 gedaan en is gediplomeerd Kynologisch instructeur, Jachthondeninstructeur en gedragstherapeut . Ceska is net geen 13 jaar geworden, in maart 2020 hebben we haar moeten laten gaan. Mistek is qua "trainingen en sport" met pensioen, met Ryba doet Ellen detectie en jachttraining, doet mee aan jachtproeven . Op1Lijn is de hondenschool van Ellen.

 

Mistek is qua fok nu met pensioen, Ryba's eerste nestje is begin december 2022 geboren. Een tweede nestje staat in potlood voor eind 2024 begin 2025.