Ceská: Jet Black Jenifer Nepean River

(1-4-2007 - 14-3-2020)

Net geen 13 jaar ben geworden, op 14 maart 2020 hebben we je in alle rust laten gaan. Je leven was voltooid, je koppie en staart wilde nog wel, maar je gezondheid ging met de dag achteruit. Uit liefde voor wat je voor ons hebt betekend hebben we een lijdensweg mogen voorkomen.

Op 1 april 2007 kwam je in Nová Paka (een klein dorpje bij Praag) ter wereld. 12 weken later kwam je in ons leven en kroop je in ons hart. We haalden je op, op de terugweg van onze vakantie in Frydek Mistek en lag je de hele reis opgerold aan mijn voeten. Je moest ineens wennen aan de Nederlandse taal ipv van de Tsjechische taal. Ook moest je leren dat de uitlaatrondes bedoeld waren om je behoeftes te doen en niet op het moment dat je aandrang voelde. Ook je "alles opeet tick" heeft mij vaak tot wanhoop gedreven en vele bezoekjes aan dierenarts Jeroen Kusters gekost en bijna je leven toen je een hele kaars had opgegeten.

Maar wat hebben we veel van en met je genoten. zoals onze wandelingen samen met Alie en je grootste vriend Stapper. Nog steeds spitste jij je oortjes als ik zei, "waar is Stapper?" Of die keer in Zwitserland, op de Rothorn tijdens de wandeling naar Arosa waar je een stuk sneeuw ontdekte en er als een gek rondjes door die sneeuw ging rennen. Zo kunnen we nog wel honderden anekdotes vertellen. We hebben veel hondse activiteiten gedaan en tot vorig jaar liep je nog heel af en toe enthousiast en gedreven je trailtjes tijdens het mantrailen.

Ceska je hebt mijn leven richting gegeven, er voor gezorgd dat ik ben wie ik nu ben en doe wat ik nu doe. Werken met mensen en hun hondjes en vaak hielp je mij bij hondjes die andere hondjes erg spannend vonden. Je hebt er voor gezorgd dat wij in Bunde zijn komen wonen. Gezorgd dan ik hele fijne en bijzondere mensen in mijn leven heb gekregen.

Ook heb je je de nodige pups gekregen. Mistek is daar eentje van, zij is sinds haar geboorte in mei 2012 niet van jou zijde geweken, ook 14 maart bleef ze tot je laatste zucht naast je liggen. In totaal lopen nu 54 Nova Paka labradors rond die jou DNA (deels) dragen. Zo bijzonder, je was ook een hele lieve moederhond die haar pups een stabiele start mee gaf. Je hielp daarna Mistek met het opvoeden van haar pups. Dankbaar ben ik dan ook dat je Ryba nog hebt mee kunnen opvoeden.

Ik weet dat het goed is zo, maar het verlies en verdriet is groot, ik zal nog vaak achterom kijken of je nog meeloopt of wachten op je zachte aanraking van jouw lippen tegen mijn hand, om te ontdekken of daar misschien een voertje in zit.....

Lieve Ceska, je leeft voort in mijn/ons hart en in Mistek en Ryba

**********

Ceská is een geweldige lieve huishond. In huis is ze rustig en weinig eisend. Blaffen doet ze niet of nauwelijks, hooguit in het spel. Buiten is ze enthousiast  en zeer sociaal naar andere honden en mensen. Er gaat geen dag voorbij of ze duikt in het kanaal of de Geul, daarbij maakt het niet uit of het vriest of 30 graden is! Met haar bijna 11 jaar is ze al flink grijs en vind ze niet alles meer moeite waard om op af te gaan. Ook de ouderdomskwaaltjes komen om de hoek kijken en hoeven voor haar hele lange wandelingen ook niet meer zo nodig. Ze is echt in de herfst van haar leven maar we hopen dat ze nog een poos zal rondscharrelen. 

Exterieur resultaten: 
Clubmatch NLV juni 2008 – ZG
Kerstshow KNON december 2010- ZG
Clubmatch NLV augustus 2011 ZG

Hondentraining:
Puppy training najaar 2007
Puppy gevorderd winter 2007-2008
GG1 2008
GG2 2009
L- cursus (combi, gehoorzaamheid, jacht en behendigheid) 2012 
M- cursus (combi, gehoorzaamheid, jacht en behendigheid) 2013

Gezondheidsuitslagen
Erfelijk bepaalde Oogziekten :Vrij 
(zoals Cataract en PRA)
Heupdysplasie: HD – C
      Botafwijking: 0
      Norbergwaarde: 30
Ellebogendysplasie: Vrij

Gefokt door : www.nepeandogs.com